تعویض روغن گیربکس لکسوس

تعویض روغن گیربکس لکسوس

تعویض روغن گیربکس لکسوس

دارندگان خودرو در موارد زیادی به خودروی خود می‌رسند. به عنوان مثال، آنها به صورت مرتب یا دوره‌ای، روغن موتور و روغن ترمز خودروشان را چک می‌کنند. همچنین معمولا هرسال لاستیک خودرو را تعویض می‌کنند و مراقب فشار باد درون آن نیز هستند. با این حال، برخی موارد نیز وجود دارد که اغلب رانندگان به آنها دقت نمی‌کنند. مواردی مثل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک که تاثیر زیادی بر عملکرد صحیح جهبه دنده یا همان گیربکس دارند. در ادامه، به اهمیت تعویض روغن گیربکس لکسوس می‌پردازیم و تاثیر تعویض این روغن قرمز رنگ را در خودروهای لکسوس ( NX200 – NX 300 Rx350 و..) شرح می‌دهیم.

تعمیر گیربکس لکسوس

تماس فوری

زمان مناسب تعویض روغن گیربکس اتوماتیک لکسوس

معمولا زمان تعویض گیربکس در دفترچه راهنمای خودرو نوشته شده است اما زمان استاندارد تعویض آن ۵۰ یا ۶۰ هزار کیلومتر است .

همان طور که میدانید روغن گیربکس از مایه لغزنده ای تشکیل شده و  در تمام قسمت های متحرک گیربکس به صورت روانکننده کار میکند .

همچنین روغن گیربکس اتوماتیک برای انتقال نیرو از موتور به گیربکس به عنوان مایع چسبناک و خنک کننده به عمل میآید .

قطعات زیادی در گیربکس های اتوماتیک به کار رفته که در ادامه از یک به یک آنها توضیح مختصری داده میشود: )مبدلگشتاور ،کلاج های هیدرولیک ،پمپ هیدرولیک ،دنده های سیاره ای ،کلاج های باندی ،سنسورهای مختلف و سوپاپ ها(

مبدل گشتاور: نوعی توربین روغنی است که وظیفه انتقال نیرو از موتور به داخل گیر بکس را بر عهده دارد.

کلاج و باندها: نوعی عملکرد داخلی گیربکس به حساب میآید و وظیفه آن تعویض دنده در داخل گیربکس است. سوپاپ ها ازفنر و شیر تشکیل شده اند و به شکل برقی در در خودروهای جدید به کار رفته .

مطلب پیشنهادی: زمان تعویض روغن گیربکس

تعویض روغن گیربکس لکسوس در تهران

خودرو لکسوس از حساسیت بالایی برخوردار است، اگر در تعویض آن دقت نکنید ممکن است با مشکل روبه رو شوید .

مجموعه تخصصی گیربکس کار ایرانیان در تعویض و تعمیر خودروهای داخلی و خارجی با متخصصان خبره در خدماترسانی و رضایت مشتری خبره است.

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک لکسوس
گیربکس کار ایرانیان

تعویض روغن گیربکس با انجام مراحل خاصی انجام می شود:
1- ابتدا باید قسمت خنک کننده ای که از جعبه دنده تا رادیاتور امتداد می یابد برداشته شود و موتور را با اتصال یک شیلنگ لاستیکی به لوله راه اندازی کنید.
2- پس از این فرآیند، روغن انتقال باید از طریق لوله جریان یابد و روغن موجود در گیربکس باید کاملاً تخلیه شود.
3- سپس پیچ های زیر گیربکس را باید باز کنید و پوشش میل لنگ را جدا کنید.
4- پس از پاکسازی میل لنگ از روغن گیربکس، فیلتر و واشر باید تعویض شوند.
5- این فرآیند باید با اتصال میل لنگ به جعبه دنده بلافاصله پس از نصب فیلتر و واشر به پایان برسد.

به حداقل رساندن مشکلات گیربکس

همانطور که در بالا گفته شد، وجود آلودگی در روغن گیربکس باعث آسیب به گیربکس و قطعات پرتعداد درون آن می‌شود. تعویض روغن گیربکس می‌تواند دنده‌ها را از این آلودگی‌ها و آسیب‌های ناشی از وجود انها مصون نگه دارد. البته دقت داشته باشید روغن جدید، باید به رنگ قرمز شفاف باشد و هیچ آلودگی درون آن وجود نداشته باشد. سعی کنید همیشه از روغن‌های باکیفیت استفاده کنید.

عملکرد بهتر موتور

وظیفه گیربکس، انتقال شتاب تولید شده توسط موتور به چرخ‌ها برای حرکت است. این کار توسط دنده‌ها انجام می‌شود و روغن نیز به عنوان سیال برای خنک سازی و جذب آلودگی‌ها و همچنین به عنوان مایع روان کننده، نقش کلیدی در این چرخه دارد. در صورتی که روغن نتواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد، در نتیجه گیربکس نیز نمی‌تواند به خوبی شتاب موتور را به چرخ منتقل کند. این یعنی در بسیاری از مواقع، موتور زور اضافی می‌زند. با تعویض روغن گیربکس، هم عملکرد گیربکس بهتر می‌شود و هم فشار اضافه‌ای به موتور وارد نخواهد شد.

کاهش مصرف سوخت

موارد زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث افزایش مصرف سوخت خودرو شود؛ به عنوان مثال، با وارد شدن فشار اضافی به موتور، مصرف سوخت خودرو نیز تحت تاثیر قرار گرفته و افزایش پیدا می‌کند. در اینجا اهمیت تعویض روغن گیربکس زمانی نمایان می‌شود که آن را با روغن باکیفیت تعویض کنید. پس از این کار، گیربکس می‌تواند به خوبی انتقال شتاب را انجام دهد؛ در نتیجه این اقدام، مصرف بنزین یا گاز خودرو کمتر شده و می‌تواند در هزینه‌های شما صرفه جویی کند.

تقویت عملکرد گیربکس

واسکازین به مرور زمان و پس از مدت طولانی استفاده، به رنگ تیره مایل به سیاه درمی‌آید. این مایع سیاه و کثیف، مسلما توانایی انجام وظایف خود را ندارد و نیاز است که آن را تعویض کنید. پس از تعویض روغن و کار با خودرو، به وضوح متوجه تغییر عملکرد گیربکس و تعویض روان دنده‌ها خواهید شد. این به این خاطر است که روغن جدید، به خوبی وظیفه روان کردن قطعات و دنده‌ها را انجام می‌دهد. در نتیجه تعویض دنده بسیار لذت‌بخش شده و عملکرد کلی گیربکس را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

صرفه جویی در هزینه‌ها

یکی دیگر از دلایل اهمیت تعویض روغن گیربکس، کاهش هزینه‌ها است. علاوه بر کاهش مصرف سوخت که در بالا به آن اشاره کردیم، تعویض روغن گیربکس می‌تواند باعث افزایش عمر گیربکس شده و شما را قادر به استفاده طولانی‌تری از آن می‌کند. با تعویض به موقع واسکازین خودرو، گیربکس در وضعیت مناسبی قرار می‌گیرد و احتمال خرابی آن به حداقل می‌رسد. اگر هزینه تعویض روغن گیربکس و هزینه تعمیر آن را با یکدیگر مقایسه کنید، متوجه اختلاف چند برابری خواهید شد.

هزینه تعویض روغن گیربکس به مراتب کمتر از هزینه تعمیر آن است؛ به نوعی که اگر 10 بار روغن گیربکس خودروتان را عوض کنید، باز هم به هزینه تعمیر آن نمی‌رسد. همین موضوع یکی دیگر از دلایل اهمیت تعویض روغن گیبکس در زمان مناسب است.

خلاصه از مزیت تعویض روغن گیربکس

خب است بدانید تعویض روغن گیربکس اتوماتیک بصورت معمولی و بدون دستگاه، بطور کامل روغن را تعویض نمی کند و نیمی از آن داخل توربین و محفظه گیربکس باقی می ماند.

مزایای تعویض روغن گیربکس توسط دستگاه:

– کلیه رسوبات داخل گیربکس تخلیه می گردد.

– پیش گیری از هر گونه لرزش و ضربه در هنگام تعویض دنده ها.

– پیشگیری از تعمیرات پر هزینه برای گیربکس.

– افزایش عمر گیربکس .

در مجموعه گیربکس کار ایرانیان با دستگاه تمام اتوماتیک روغن گیربکس شما تعویض می شود.

مطلب پیشنهادی: مزایا تعویض روغن گیربکس با دستگاه

سوالات متداول

زمان مناسب برای تعویض روغن گیربکس ؟

در بالا به اهمیت تعویض روغن گیربکس پرداختیم؛ اما سوالی که ممکن است مطرح شود، این است که زمان مناسب برای تعویض روغن گیربکس چه موقعی است؟ بهتر است بدانید شرکت‌های خودروسازی زمان تقریبی برای تعویض روغن گیربکس هرکدام از محصولات خود را در دفترچه راهنمای خودرو ذکر کرده‌اند. طبق گفته این شرکت‌ها، بهتر است بعد از پیمودن بین 40000 کیلومتر تا 60000 کیلومتر، روغن گیربکس خودرو را تعویض کنید. برخی دیگر نیز زمان مناسب را به صورت دوره‌ای ذکر کرده‌اند؛ به این صورت که در بازه زمانی 6 ماهه یا 4 ماهه، باید نسبت به تعویض روغن گیربکس خودرو اقدام کنید.

اگر روغن گیربکس را تعویض نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر روغن گیربکس خود را تعویض نکنید، مانند روغن موتور خراب می شود و خاصیت روان کنندگی و تمیز کنندگی خود را از دست می دهد . این منجر به دماهای بالا، تجمع لجن و اصطکاک بیش از حد می شود که می تواند به کلاچ های داخلی که دنده ها را جابجا می کند آسیب برساند.

را از دست می دهد . این منجر به دماهای بالا، تجمع لجن و اصطکاک بیش از حد می شود که می تواند به کلاچ های داخلی که دنده ها را جابجا می کند آسیب برساند.

در این میان، بهتر است خود را با علائمی که نشان می دهد ممکن است مایع گیربکس کم شده است آشنا شوید.
  • صداها.
  • بوی سوزاندن.
  • نشتی انتقال.
  • چرخ دنده های لغزنده.
  • درگیری آهسته دنده.
  • شتاب خودرو ضعیف است.
  • بررسی کنید چراغ هشدار موتور یا گیربکس روشن باشد.
عدم تعویض به موقع روغن گیربکس باعث خرابی روغن موتور و از کار افتادگی خاصیت روان کننده و تمیز کنندگی می شود که منجر به دماهای بالا، تجمع لجن و اصطکاک بیش از حد می شود که می تواند به کلاچ های داخلی که دنده ها را جابجا می کند آسیب برساند.
 

آیا تعویض روغن در گیربکس اتوماتیک تفاوتی ایجاد می کند؟

استفاده از نوع نامناسب مایع یا روغن می تواند منجر به ساییدگی و پارگی بیش از حد شود. به نوبه خود، این فرسودگی عمر گیربکس شما را کاهش می دهد و منجر به تعویض زود هنگام و هزینه های غیرضروری می شود.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گیربکس کار ایرانیان

آدرس تعمیرگاه اصلی : جنب اتوبان همت غرب جنب پمپ بنزین پل شهدای کن - تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک گیربکس