تفاوت گیربکس اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

تفاوت گیربکس اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

تفاوت گیربکس اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

ما تفاوت در نحوه عملکرد یک گیربکس نیمه اتوماتیک در مقایسه با گیربکس هایی که به طور کامل اتوماتیک کار می کنند را توضیح می دهیم.امروزه خودروهای معمولی با گیربکس دستی یا اتوماتیک عرضه می‌شوند، اما نوع دومی به نام گیربکس نیمه اتوماتیک وجود دارد.

تعمیر گیربکس اتوماتیک

پیدا کردن خودرویی که دارای جعبه دنده ای باشد که فقط به صورت نیمه اتوماتیک کار کند، امروزه به لطف ظهور سیستم های دوکلاچه بسیار نادر است. اما بسیاری از خودروهای جدید موجود در بازار امروزه که گیربکس دوکلاچه/اتوماتیک را ارائه می‌کنند، در صورت تمایل راننده می‌تواند به صورت نیمه اتوماتیک کار کند.

دنده نیمه اتوماتیک

گیربکسی که به صورت نیمه اتوماتیک کار می کند (که به عنوان دستی خودکار نیز شناخته می شود) به راننده نیاز دارد که خود تغییر دنده انجام دهد، مانند گیربکس دستی. تفاوت اصلی این است که در حالی که یک جعبه دستی نیاز به استفاده از پدال کلاچ دارد، یک نیمه اتوماتیک این قسمت را از دسترس راننده خارج می کند و عملکرد آن را به صورت الکترونیکی کامل می کند. به عبارت دیگر در نیمه اتوماتیک به کلاچ نیاز نخواهید داشت.

از آنجایی که تجهیزات الکترونیکی از کلاچ مراقبت می کنند، گیربکس می تواند تغییرات دنده خود را با گشتاور موتور زمان بندی کند و هر دنده را سریع، دقیق و روان تغییر دهد.

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک در تهران

با این حال، برخی از گیربکس‌هایی که دنده‌ها را به‌صورت الکترونیکی تعویض می‌کنند، زمانی که خودرو به دنبال ترمز شدید، تغییر ناگهانی سرعت می‌دهد، می‌توانند این عملکرد را به همان سرعتی که رانندگان می‌خواهند انجام دهند. به همین دلیل، عملکرد نیمه اتوماتیک می تواند برای رانندگان جذاب تر باشد.

بدون نیاز به پدال کلاچ ، شخصی که ماشین نیمه اتوماتیک را رانندگی می کند، از یک اهرم دنده کوچک با تغییرات ساده به سمت بالا یا پایین دنده استفاده می کند یا از پدال های نصب شده در لبه های بیرونی فرمان استفاده می کند. گیربکسی که می تواند به صورت نیمه اتوماتیک مورد استفاده قرار گیرد و شامل این پدل ها باشد برای برخی با اصطلاح غیررسمی «گیربکس فلاپی پدال» شناخته می شود.

در حالی که تلاش و درگیری کمتری نسبت به گیربکس دستی انجام می شود، رانندگی نیمه اتوماتیک خودرو هنوز هم به راننده این لذت را می دهد که خود دنده را عوض کند.

مزایا و معایب گیربکس نیمه اتوماتیک چیست؟

مزایا: 

  • مصرف سوخت کمتری دارد زیرا طراحی یک به یک با گیربکس دستی دارد
  • کارایی آن مشابه گیربکس های دستی است، برای استفاده روزانه بسیار مناسب است
  • تعویض دنده در گیربکس های نیمه اتوماتیک دوکلاچه تقریباً وجود ندارد
  • دنده بنا به درخواست راننده قابل تغییر است

 

معایب: 

  • تغییرات دنده در گیربکس های نیمه اتوماتیک تک کلاچه بسیار بیشتر احساس می شود
  • خودروهای نیمه اتوماتیک با گیربکس بدون کمک استارت در سربالایی
  • قیمت های فروش از گیربکس های دستی گرانقیمت تر است
  • نصب سیستم کلاچ در یک دستگاه آسان تر است
  • گیربکس نیمه اتوماتیک تک کلاچه

تفاوت گیربکس اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

ماشین نیمه اتوماتیک چیست؟

ماشین نیمه اتوماتیک ترکیبی از گیربکس دستی و اتوماتیک است. همچنین مانند اتوماتیک فاقد پدال کلاچ است. به همین دلیل، رانندگی با خودروهای نیمه اتوماتیک بسیار آسان است و همچنین می توانید نحوه کنترل دنده ها را انتخاب کنید، زیرا گزینه های دستی و اتوماتیک وجود دارد.

آیا خودروهای نیمه اتوماتیک خوب هستند؟

خودروهای نیمه اتوماتیک می توانند کمی گرانتر از ماشین دستی معمولی شما باشند، با این حال، مزایای زیادی مانند سهولت استفاده دارد، زیرا نیازی به تعویض دنده به صورت دستی ندارید، مگر اینکه بخواهید. علاوه بر این، گزینه دستی به شما این امکان را می دهد که در شرایط آب و هوایی بد، مانند باران شدید یا برف، کنترل بیشتری داشته باشید.

تفاوت بین ماشین نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک چیست؟

یک خودروی تمام اتوماتیک، برخلاف خودروهای نیمه اتوماتیک، گزینه ای برای انتخاب دنده ها به صورت دستی ندارد. در ضمن با نيمه اتومات مي توانيد دنده ها را مانند دنده دستي انتخاب كنيد اما با اختلاف پدال كلاچ كه به صورت الكترونيكي روشن مي شود. همچنین، خودروهای نیمه‌خودرو معمولاً نسبت به خودروهای اتوماتیک کم‌مصرف‌تر هستند.

کدام خودروها نیمه اتوماتیک هستند؟

  • هیوندای i10
  • سوزوکی ایگنیس
  • هیوندای توسان
  • BMW X3
  • پژو 2008
  • BMW X1
  • فولکس واگن پاسات
  • BMW سری 3
  • آلفارومئو جولیا
  • مرسدس بنز کلاس E

دنده نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک بخرم؟

 بسیاری از رانندگان بودجه های ویژه ای را برای سفر اختصاص می دهند و خودروهای گیربکس نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک با قیمت های گران تری نسبت به گیربکس های دستی فروخته می شوند. با این حال، یکی از مهم ترین ویژگی هایی که استفاده از خودرو را آسان می کند، دنده است. به همین دلیل، رانندگان اغلب وقتی که دنده دستی را ترجیح نمی دهند، سؤال زیر را از خود می پرسند. گیربکس نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک؟ برای اینکه پاسخ واضح تری به این سوال داده شود، لازم است نگاهی دقیق به ویژگی های این دو خودروی متفاوت داشته باشیم. بیایید نگاهی کوتاه به تفاوت خودروهای گیربکس نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک بیندازیم.

تفاوت اول

خودروهای گیربکس نیمه اتوماتیک می توانند در شیب ها و رمپ ها کمی به سمت عقب حرکت کنند. این نوع پا باید روی ترمز باشد. با این حال، برخی از شرکت ها برای جلوگیری از این امر، سیستم کمکی شروع به حرکت در سربالایی را ارائه می دهند. این وضعیت که در دهه 2000 باعث شکایات بسیاری شد، در سال های اخیر تا حد زیادی برطرف شده است.

تفاوت دوم

هنگام استفاده از ماشین گیربکس نیمه اتوماتیک در شیب ها، چون کلاچ به جای سیستم اتوماتیک با سیستم مکانیکی کار می کند، صفحه کلاچ می تواند گیر کرده و فرسوده شود. این در مورد وسایل نقلیه تمام اتوماتیک صدق نمی کند. به همین دلیل، در حالی که گیربکس نیمه اتوماتیک مزایای زیادی نسبت به گیربکس دستی دارد، رانندگان نباید از این خودروها انتظار عملکردی داشته باشند که انگار تمام اتوماتیک هستند و ارتعاشاتی که هنگام تعویض دنده در خودروهایی با گیربکس تمام اتوماتیک احساس می شود، بسیار کمتر قابل توجه است. · در آزمایشات مکرر مشاهده شده است که خودروهای گیربکس نیمه اتوماتیک نسبت به خودروهای گیربکس تمام اتوماتیک سوخت کمتری مصرف می کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گیربکس کار ایرانیان

آدرس تعمیرگاه اصلی : جنب اتوبان همت غرب جنب پمپ بنزین پل شهدای کن - تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک گیربکس